Tommy Lindgren

 

Mitä näemme ja kuulemme sinulta Alkumeressä?

Tarkoitus olisi tehdä kimpassa Tapani Rinteen kanssa jotain. Luulen, että omaan nopeatempoiseen normaaliin rap-ilmaisuun verrattuna ehkä enemmän sellaista seesteisempää spoken word –runolausuntameininkiä. Enemmän kuin konekivääriräppiä. Saa nähdä mitä keksitään.

Mikä on paras veteen liittyvä muisto?

Paras ja pahin on sama muisto. Olin ehkä 7- tai 8-vuotias ja oltiin etelänlomalla Kreikassa tai Kyproksella. Oltiin uimarannalla, enkä oikein osannut uida vielä silloin, mutta olin tietenkin tosi innoissani, kun pääsin hyppimään ja pärskimään vedessä. Yritin kuitenkin koko ajan pitää huolta siitä, etten mene liian syvälle, ettei tule ongelmia.

Uimarannalla oli pitkä laituri, josta hyppäsin aina tietystä kohdasta veteen ja räpiköin sitten rantaan. Yhden kerran hyppäsin liian pitkältä ja tajusin, että nyt oli paljon syvempää kuin mitä piti. Hädissäni pärskin siellä, kun en osannut uida. Onneksi salskea saksalaismies huomasi, että olen kusessa, ja nappasi mut turvaan.

En uskaltanut edes kertoa mun vanhemmille siitä. Ne sai joskus pari vuotta sitten ensimmäisen kerran kuulla. Se on jäänyt todella vahvana mieleen ja sai myös innostumaan siitä, että pitää oppia uimaan, ettei joudu vastaaviin tilanteisiin.

Mitä vesi merkitsee sinulle?

Vesi merkitsee ehkä ennen kaikkea jatkuvaa läsnäolevaa elementtiä. Kun asuu Helsingissä, niin huomaa, että siihen tottuu, että on veden ympäröimänä. Lapsuudessa olen asunut sellaisessa paikassa, josta vesi oli kivenheiton päässä, ja nyt asun paikassa, josta onneksi ikkunasta ja parvekkeelta pilkottaa hieman Viikinlahtea. Kesäisinkin sellainen pieni kimallus.

Turku?

Felix Zenger, joka on hyvä ystävä ja kollega. Se tulee ensimmäisenä mieleen. Toiseksi tulee mieleen aika monta hienoa ja hauskaa keikkakokemusta. Mä en jaksa mitään tällaista Helsinki-Turku-vääntöä tai jotain sellaista kaupunkilaispatriotistimia, joka perustuu siihen, että toiset kaupungit on siistejä ja toiset on perseestä. Mun mielestä Turku on magee paikka. Mulla on siellä muutamia hyviä ystäviä ja hyviä kokemuksia. Muistan elävästi ensimmäisiä Don Johnson Big Band –keikkoja Turussa, ja siihenkin liittyy vesi aika vahvasti. Oltiin Kupittaan maauimalassa, altaan äärellä soittamassa 2001 Koneistossa. Se oli ensimmäisiä festarikokemuksia meille ja mielettömän mieleenpainuva sellainen.