Juontajat

 

Tuula Amberla & Tero-Petri Suovanen

 


Alkumeren juontajiksi ovat varmistuneet iki-ihana Tuula Amberla sekä turkulaisille monesta tuttu Tero-Petri Suovanen.
Tuula Amberla on julkaissut uransa aikana 10 cd-levyä, joista tunnetuin lienee Lulu. Liikkuvat lapset- bändi, jossa Tuula toimii laulajana sekä säveltäjänä ja sanoittajana, julkaisee neljännen pitkäsoittonsa, Murhe ja melankolia, syksyllä 2011.

Tero-Petri toimi Limonadi Elohopea -yhtyeen laulavana lauluntekijänä 1994-2004. Tero-Petri-yhtye julkaisi toisen albuminsa, "Uudessa perheessä" viime syksynä, ja T-P on keikkaillut aktiivisesti sekä soolona, että bändinsä kanssa. Tero-Petri pyysi Tuula Amberlaa laulamaan kanssaan kappaleensa Vastarannan valoa, joka julkaistiin viime vuonna. Yhteistyötä jatkettiin videon merkeissä, ja nyt sitä laajennetaan juontamalla Alkumeri-festivaali Turun Samppalinnassa - armeilun ja danneilyn hengessä. Juontojen välissä duo musisoi molempien lauluja vuosien varrelta.

Pyysimme Tuulaa ja Tero-Petriä vastaamaan tuttuihin Alkumeri-kysymyksiin.

Mitä näemme ja kuulemme sinulta Alkumeressä?

Tuula: Kuulette minun ja Tero-Petrin tarinaa, ja esitämme dueton Vastarannan valoa. Näette meidät isäntinä ja emäntinä, ja eiköhän emäntä esitä myös muutamia soolokipaleitaan, Lulun ja Korpin ainaski.

T-P: Johdatan ihmiset tunnelmaan. Jaan informaatiota tapahtumien kulusta juontajana. Rentoutan ihmiskehoja höpinöilläni. Väliaikoina viihdytän laulamalla.

Mikä on paras veteen liittyvä muistosi?

Tuula: Elokuun musta yö, järvi Vehmaalla, makaan laiturilla ja maailmankaikkeuden tähdet heijastuvat tyynen järven pintaan. Majesteettisuus ja hiljaisuus.

T-P: Minulla oli yhteen aikaan tapana tehdä yhden ryhmän kanssa melontaretkiä. Siinä tuli sopivaa perspektiiviä elämään kun kuljetti kajakissa itsensä, majansa ja ruuat viikon ajan keski-Suomen järvissä. Herääminen veden äärellä on mahtavaa. Se on semmoista ihan omassa vallitsevassa tilassa ja ajassa olemista.

Mitä vesi merkitsee sinulle?

Tuula: Vesi merkitsee elämää ja liikettä ja valoa. Vesi ja tuuli, joka liikuttaa veden pintaa, ovat mielen rauhoittajia. Lisäksi vesi on juomista parhain ja tärkein. Uiminen on ja kelluminen on paluuta alkulähteille.

T-P: Aika monet ihmiset ovat jotain ihmistyyppiä. Vaatteitteni ja kodin sisustukseni värien mukaan minun tyyppini on tuli. Vesi on hyvä aika tasapainottamaan tämmöistä tulista säätäjäjää ja häärääjää. Vesi on rauhoittava tekijä.

Turku?

Tuula: - Mun oma lapsuuden ja nuoruuden kaupunki. Joki, meri, sillat, teatteri, yliopisto, rock! Tyylikäs kaupunki, cool.

T-P: - Uskomattoman toimiva kaupunki, jossa on ilo tehdä tärkeitä asioita.