Jarmo Saari Trubamolli

 

Kitaristi-säveltäjä Jarmo Saari ja harpisti Laura Hynninen

Mitä teiltä nähdään ja kuullaan Alkumeressä?

Jarmo: Mulla tulee mieleen Alkumerestä peruselementit: maa, ilma, vesi. Jotain todella ilmavaa. Jotain todella vilpitöntä. Vuorovaikutteista. Hidasta. Ei ole kiire mihinkään.

Laura: Ehkä jotain nopeaakin.

Jarmo: Lauran ihanaa harpunsoittoa ja laulua. Ja meidän omia biisejä, jotka on ilmavia ja kelluvia, kauniita ja välillä aika kiihkeitäkin.

Mikä on veteen liittyvä paras muisto?

Laura: Kuolleessa meressä kelluminen

Jarmo: Pääsin kerran sukeltamaan Australiassa koralliriutalle. Meinasin jäädä sinne riutalle, kun en osannut sukeltaa. Se tunne, kun meni sinne vesielementtiin ja uskalsi hengittää niiden laitteiden kautta. Kun tajusi, että on kokonaan toisessa paikassa. Ja ne kalat, jotka tulivat vastaan hyväilemään ja tervehtimään. Mutta jos ihan tarkkoja ollaan, niin ehkä se, kun oppi uimaan ja pääsi uimaan järviveteen, joka hellii.

Mitä vesi merkitsee teille?

Jarmo: Haluaisin ajatella, että se merkitsee jotain puhdasta. Veden puhtaus on vaalimisen arvoinen asia. Jotain puhdasta ja alkuperäistä. Se on myös erittäin hyvä janojuoma.

Laura: Kuntouinti on kivaa. Varsinkin luonnonvesissä

Jarmo: Mä rakastan saaristoa. Se ihana karuus siinä maisemassa. Ja miltä se meri tuntuu – se hyväilee. Ja se suola, joka jää siihen iholle. Mä rakastan veden ääntä.

Laura: Meidän soittimetkin ovat vähän sellaisia – plim plom –soittimia.

Jarmo: Niin, vähän sellaisia märkiä.

Turku?

Laura: Me oltiin just Turussa.

Jarmo: Siellä oli taas ihanaa. Mulle Turku on jostain syystä kevät- ja kesäkaupunki. Mulla on ihania keikkamuistoja eri festivaaleilta Turussa. Turussa on fantastisia festivaaleja. Musta tuntuu, että kevät on siellä aina vähän pidemmällä ja kesä on ehkä vähän kauniimpi. Näin helsinkiläisen näkökulmasta sinne on aina kiva mennä, ja siitä tulee keskieurooppalainen fiilis.

Yhdessä: Se on kaunis kaupunki

Jarmo: Vähän on kuin turisti, kun sinne menee. Eli tulee.

Artistin kotisivu:

http://www.jarmosaari.com/trubamolli/esittely.html